Marullu haşlama
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 adet kuzu incik
1 adet kıvırcık salata
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 adet limon + 1 yumurta sarisi
HAZIRLANIŞI
Tereyağında taze soğanlar çevrilir ve kuzu incikler çevire çevire kızartılır. Sıcak su eklenerek pişirilir. Kıvama gelince marul ve dereotu eklenir. 2-3 dakika pişirilip yumurta sarısı ve limon ile terbiye edilir. Az sulu bol yeşillikli bir haşlama olarak patates salatası ile servis edilir.
AFİYET OLSUN !
Nalan Akay'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Marullu haşlama tarifi, Marullu haşlama nasıl hazırlanır, Marullu haşlama nasıl yapılır, Marullu haşlama yemek tarifi, Marullu haşlama yapılışı