Patlıcan-patates güveç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 adet bostan patlıcanı
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
100 gr kıyma




HAZIRLANIŞI

Patlıcan ve patatesler küçük küçük kesilerek kızartılır. Ayrı bir tencerede rendelenmiş domates, kıyma ve doğranmış soğan kavrulur 1 yemek kaşığı sana yağda kavrulur. Kızarmış patlıcan ve patatesler bu karışımın içine atılarak tencerede 1-2 kez döndürülür. Tüm malzeme derin bir güvece konulur. Üzerine biraz kekik ekilir ve birkaç küçük parça margarin eklenir. 2 bardak su koyduktan sonra fırında pişirilir.


AFİYET OLSUN !

Ebru Bozbey'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan-patates güveç tarifi, Patlıcan-patates güveç nasıl hazırlanır, Patlıcan-patates güveç nasıl yapılır, Patlıcan-patates güveç yemek tarifi, Patlıcan-patates güveç yapılışı