Zürbiyet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

150 gr pekmez
150 gr süzme bal
50 gr tereyağ
50 gr ceviz içi {iri kıyılmış}




HAZIRLANIŞI

Tereyağ bir tavada eritilir, pekmez ve bal ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
Soğuduktan sonra ceviz katılır. Kahvaltılarda ekmeğe sürülerek yenir.

AFIYET OLSUN !

Haluk Kurtar'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Zürbiyet tarifi, Zürbiyet nasıl hazırlanır, Zürbiyet nasıl yapılır, Zürbiyet yemek tarifi, Zürbiyet yapılışı