Kudret topu
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kıyma
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı margarin
2-3 diş sarımsak
göz kararı tuz
1 kase yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı kıyın, mixere kıyılmış soğan, irmik, bulgur, tarhana, un, yumurta, kıyma, eritilmiş tereyağını koyup karıştırın. Karışım köfte kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bir tencereye dizin. Baska bir tencerede kaynar durumda olan suyu bu köftelere katarak
10-15 dakika kaynatın.
Sos hazırlanışı
Sarimsaği ezip yoğurtla karıştırın ve köftelerin üstüne dökün. Unutmayın bu yemeğin tadını veren sarımsaklı yoğurttur bol bol dökmek size kalmış. Son olarak margarin ile kırmızı pul biberi kavurup köftelerin üzerine dökün. Bu yemek Malatya ilimize aittir.
AFİYET OLSUN !
Durmuş Ataş'a teşekkür ederiz.