Şambalı tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg. irmik
1/2 kg. şeker
2 bardak su
vanilya
Şurup için malzeme
1 kg. şeker yarım limon
1 litre su




HAZIRLANIŞI

Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine fıstık döşenebilir) fırında pişirin. Diğer tarafta kaynattığınız şurubu soğuk , şambalı sıcak olarak üstüne dökerek servise verin.


AFİYET OLSUN !

Zahide Tarım'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Şambalı tatlısı tarifi, Şambalı tatlısı nasıl hazırlanır, Şambalı tatlısı nasıl yapılır, Şambalı tatlısı yemek tarifi, Şambalı tatlısı yapılışı