Şambalı tatlısı
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 kg. irmik
1/2 kg. şeker
2 bardak su
vanilya
Şurup için malzeme
1 kg. şeker yarım limon
1 litre su
HAZIRLANIŞI
Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine fıstık döşenebilir) fırında pişirin. Diğer tarafta kaynattığınız şurubu soğuk , şambalı sıcak olarak üstüne dökerek servise verin.
AFİYET OLSUN !
Zahide Tarım'a teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Şambalı tatlısı tarifi, Şambalı tatlısı nasıl hazırlanır, Şambalı tatlısı nasıl yapılır, Şambalı tatlısı yemek tarifi, Şambalı tatlısı yapılışı