Hamsi kuşu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg. hamsi
2 tatlı kaşığı bira mayası
yarım tatlı kaşığı toz şeker
4-5 damla limon
6 kaşık un
yarım bardak ılık su
tuz




HAZIRLANIŞI

Bira mayası, şekeri ılık suda eritin 1 saat sıcak yerde bekletin.
Maya tuttuktan sonra unu ve tuzu ilave edin karıştırın. Balıkları zedelemeden kılçıkları
çıkarın. Çiçek yağını tavada kızdırın. Balıkları 2'şer 2'şer kuyruklarından tutarak önce karışıma batırın ve kızgın tavaya atın, iki tarafını kızartın.


AFİYET OLSUN !

Nesrin Erenyatır'a teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Hamsi kuşu tarifi, Hamsi kuşu nasıl hazırlanır, Hamsi kuşu nasıl yapılır, Hamsi kuşu yemek tarifi, Hamsi kuşu yapılışı