İrmikli bohça tatlısı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı irmik
4,5 su bardağı un
kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri birlikte yoğurun. Poğaça büyüklüğünde koparılan hamurların arasına dovülmüş ceviz koyup tekrar poğaça şekli verin, fırında pişirin.
şerbeti için
4 bardak su
5 bardak şeker
fırından çikardığınz tatlıları soğutun. Hazırladığınız sıcak şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin.
(bir ölçüden ortalama 45 tane elde edilir)
AFİYET OLSUN !
Tülay Ölmez'e teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: İrmikli bohça tatlısı tarifi, İrmikli bohça tatlısı nasıl hazırlanır, İrmikli bohça tatlısı nasıl yapılır, İrmikli bohça tatlısı yemek tarifi, İrmikli bohça tatlısı yapılışı