Haşhaşlı simit

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 paket yumuşamış margarin
1 çorba kaşığı svıyağ
3-4 yemek kaşığı toz şeker
çok az tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
Haşhaş
2 yumurta




HAZIRLANIŞI

Haşhaş ve 1 yumurtanın sarısı hariç diğer malzemelerden yumuşak bir hamur elde edin. Küçük parçalar alıp simit şekli verin üzerine yumurta sarısı sürün ve bol bol haşhaşa batırın. 180 derecede fırında pişirin.


AFİYET OLSUN !

Gönül Dulkadiroğlu'na teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Haşhaşlı simit tarifi, Haşhaşlı simit nasıl hazırlanır, Haşhaşlı simit nasıl yapılır, Haşhaşlı simit yemek tarifi, Haşhaşlı simit yapılışı