Muhallebili poğaça
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
250 gr yağ
Kreması
1,5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2,5 çorba kaşığı un
Vanilya
HAZIRLANIŞI
Krema malzemeleri pişirilerek kaşıkla alınabilecek kıvama getirilir.
Diğer malzemeler eiritilir, yoğurulur hamur kıvamına getirilir. Bu hamurdan bir parça alınıp içine 1 kaşık krema konularak bohça şekli verilir. Malzemeler bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve yaptığımız bohçalar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan bohçaların üzrine bol pudra şekeri dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN !
Necla Tonaroglu'na teşekkür ederiz.
Anahtar Kelimeler: Muhallebili poğaça tarifi, Muhallebili poğaça nasıl hazırlanır, Muhallebili poğaça nasıl yapılır, Muhallebili poğaça yemek tarifi, Muhallebili poğaça yapılışı