Havyarlı gözleme

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1/2 kg. un
1 yumurta
100 gr havyar
Yeteri kadar su
Tuz
Sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir. Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır.
Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür. Kenarları kare şekli verilerek kapatılır. 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır. Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır.
Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir. Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır.


AFİYET OLSUN !

Neriman Yenerler'e teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: Havyarlı gözleme tarifi, Havyarlı gözleme nasıl hazırlanır, Havyarlı gözleme nasıl yapılır, Havyarlı gözleme yemek tarifi, Havyarlı gözleme yapılışı