Kıymalı Rulo Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet yufka
200gr kıyma
2adet yumurta
1adet soğan
1adet patates
1bardak süt
5dal maydanoz
4kaşık sıvıyağ
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı kıyın, bir tavada kıyma ile beraber hafif kavurun. Patatesi rendeleyin, maydanozu çok ince kıyın bunları tavadaki kıymaya katın, tuz ve biber ekip 3-4dk daha kavurun. Ayrı bir kasede süt ve bir adet yumurtayı çırpın, iki kaşıkta yağ ekleyin.
Yufkalardan birini zemine serin, önce sütlü karışımdan sürün, ardından yufkanın bir tarafına kıymalı harçtan koyun ve diğer tarafıyla üzerini kapatın. Tekrardan sütlü karışımdan sürüp az daha harç yayın en sona rulo şeklinde sarın. Açılmaması için sarmanın bittiği yerden yağlanmış tepsiye koyun. Diğer yufkalarda aynı şekilde sarıldıktan sonra üzerlerine yağlı yumurta sürün.(kalan yağ ile son yumurtayı çırpın)170derecede kızartın.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Rulo Börek tarifi, Kıymalı Rulo Börek nasıl hazırlanır, Kıymalı Rulo Börek nasıl yapılır, Kıymalı Rulo Börek yemek tarifi, Kıymalı Rulo Börek yapılışı