Karışık Pizza

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: İtalyan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2,5bardak un
1,5kaşık bira mayası
1bardak ılık su
2adet domates
150gr rendelenmiş kaşar peyniri
5adet mantar
50gr zeytin
6dilim salam
1kaşık mısır
zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyip ortasını açın toz halindeki bira mayasını serpin. Az da tuz ekleyin, yavaş yavaş ılık su ilave ederek yapışkan, yumuşak bir hamur yapın. İcap ederse bir miktar daha ılık su kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru düz bir zemine çıkartın, yapışkan olan hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Kıvamı gelince un serpilmiş toprak bir kabın içine koyun, üzerine de ıslak bez örterek 2saat dinlendirin. Zamanı dolunca kabaran hamuru tekrar unlu zeminde yoğurun ve merdane ile düzleştirin. Ardından hamurun kenarlarını kabarık yapmak için parmaklarınızla ortasından çevresine doğru hafifçe bastırın, en kenar kısımlarına dokunmayın, şişik kalsın. Yağlanmış bir tepsiye yerleştirin.
Salamı, mantarı, kabuksuz domatesi ve çekirdeği çıkarılmış zeytini ince ince dilimlere kesin. Mısırı haşlayıp suyunu iyice süzün. Hamurun üzerine sırasıyla peynir, mantar, domates ve salamı yerleştirin. Mısır ve zeytinleri serpiştirin. En sona zeytinyağı gezdirerek 180-190derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Karışık Pizza tarifi, Karışık Pizza nasıl hazırlanır, Karışık Pizza nasıl yapılır, Karışık Pizza yemek tarifi, Karışık Pizza yapılışı