Napoli Usulü Pizza
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2,5bardak un
1,5kaşık bira mayası
1bardak ılık su
4adet domates
2dilim kaşar peyniri
4adet tuza yatırılmış ançüez
zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip ortasını açın toz halindeki bira mayasını serpin. Az da tuz ekleyin, yavaş yavaş ılık su ilave ederek yapışkan, yumuşak bir hamur yapın. İcap ederse bir miktar daha ılık su kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru düz bir zemine çıkartın, yapışkan olan hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Kıvamı gelince un serpilmiş toprak bir kabın içine koyun, üzerine de ıslak bez örterek 2saat dinlendirin. Zamanı dolunca kabaran hamuru tekrar unlu zeminde yoğurun ve merdane ile düzleştirin. Ardından hamurun kenarlarını kabarık yapmak için parmaklarınızla ortasından çevresine doğru hafifçe bastırın, en kenar kısımlarına dokunmayın, şişik kalsın. Yağlanmış bir tepsiye yerleştirin.
Domatesleri kabuksuz doğrayın, peyniri dilimleyin, ançüezleri bol suda yıkayın kılçıklarını çıkartıp dört parçaya ayırın. Açtığınız hamurun üzerine sırasıyla peynir, domates ve ançüezleri yerleştirin. En sona zeytinyağı gezdirerek 180-190dereceli fırında pişirin.