Şaraplı Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
1bardak şeker
200gr margarin
4adet yumurta
1kadeh beyaz şarap
tuz
İçi ½ kg ıspanak
½ tavuk
1fincan çamfıstığı
2kaşık kuş üzümü
50gr salam
1kaşık margarin
karabiber
tarçın
tuz




HAZIRLANIŞI

Tavuğu ve ıspanağı haşlayın, tavuğun etini didin ıspanağı ise ince kıyın. Unu eleyerek ortasını açın, buraya şeker, iki adet yumurta akı, üç adet yumurta sarısı, parçalara bölünmüş oda sıcaklığındaki margarini katın. Az tuz katarak ara ara da şarap damlatarak yoğurun. Hazırladığınız hamura top şekli verin, ıslak beze sarıp buzlukta 60dk dinlendirin. Tavuk etini ve salamı makineden geçirip bir kaba alın, içine kıydığınız ıspanağı katın. Baharat ve tuz serpin, kuş üzümü ile bir kaşık çamfıstığını ilave edin. Minik parçalara böldüğünüz margarini de aralara serpiştirerek harcı karıştırın.
Dinlenen hamuru dolaptan çıkarınca iki bezeye ayırarak tepsi büyüklüğünde açın. Kullanacağınız tepsiyi yağlayıp un serpin, yufkalardan birini serin, harcı eşit olarak dağıtın. Diğer yufka ile de üzerini kapatın. kalan yumurtaları kar edip bir fırça ile üstteki yufkaya sürün, çam fıstığını serpin ve 180dereceli fırında pişirin.

Anahtar Kelimeler: Şaraplı Börek tarifi, Şaraplı Börek nasıl hazırlanır, Şaraplı Börek nasıl yapılır, Şaraplı Börek yemek tarifi, Şaraplı Börek yapılışı