Karidesli Börek
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5bardak un
500gr karides
150gr tereyağı
5adet yumurta
1bardak çiğ krema
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyerek ortasını açın yağı küçük parçalara bölüp bir adet yumurta ile beraber içine katın. Az tuz serpin ve yoğurun, hazırladığınız hamuru yağlı kağıt içine sarıp buzdolabında 30dk bekletin. Tuzlu su içinde karidesleri haşlayıp suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz karidesleri de küçük küçük doğrayın. Başka bir kapta üç adet yumurtayı kırın içine az tuz, biber katarak çırpın ve çiğ kremayı ilave edin. Kıvam alana kadar da çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru un serptiğiniz zemine çıkartarak küçük bir fırın tepsisinden biraz taşacak ayarda açın ve yağladığınız tepsiye yayın. (tepsinin kenarlarına da yağ sürün) Yufkanın ortasına karidesleri yerleştirip üzerine de kremayı dökün. Tepsiden taşan hamur ile karideslerin üzerini kapatın. 170derecede kızarttığınız böreği fırından çıkartarak çırptığınız kalan yumurtaları üzerine sürün ve tekrar fırına sürerek 3-4dk daha kızartın. Sıcak olarak servise sunun.