Peynirli Puf Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5fincan un
1adet yumurta sarısı
1adet yumurta akı
200gr beyaz peynir
20gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1,5bardak sıvıyağ
maydanoz
un
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyerek ortasını açın yumurta sarısını, margarini katın. Az tuz ekleyin icap ederse 1fincan ılık su da katarak yoğurun. Hamuru ıslak bir bez ile örterek 30dk dinlendirin. Zamanı dolunca un serptiğiniz bir zeminde merdane kullanarak hamuru tabak boyunda açın; ardından oklava ile yarım metre çapında tekrar açın. Ardından küçük bir tavada sıvıyağı kızdırın, bir fırça ile yufkanın her iki yüzüne de sürün. Ardından hamuru tırtıl ile yuvarlak yuvarlak kesin. Parçaları da 1saat kadar dinlendirin. Yufkalar sertleşince bir kap içinde peyniri çatal ile ezin, içine yumurta akı ve kıyılmış maydanoz ekleyin, bu harcı yuvarlakların içine pay ederek yarım ay şeklinde kapatın. kızdırdığınız sıvıyağ içinde kızartarak sıcak olarak servise sunun.