Kıymalı Puf Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5fincan un
1adet yumurta sarısı
20gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1,5bardak sıvıyağ
un
İçi 200gr yağsız kıyma
3adet soğan
30gr margarin
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyerek ortasını açın yumurta sarısını, 20grlık margarini katın. Az tuz ekleyin icap ederse 1fincan ılık su da katarak yoğurun. Hamuru ıslak bir bez ile örterek 30dk dinlendirin. Zamanı dolunca un serptiğiniz bir zeminde merdane kullanarak hamuru tabak boyunda açın; ardından oklava ile yarım metre çapında tekrar açın. Ardından küçük bir tavada sıvıyağı kızdırın, bir fırça ile yufkanın her iki yüzüne de sürün. Ardından hamuru tırtıl ile yuvarlak yuvarlak kesin. Parçaları da 1saat kadar dinlendirin. Bu arada kıymalı içi hazırlayın iç için ayrılmış yağı eritip kıyılmış soğanları kavurun, ölünce de kıymayı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Tuzunu biberini katarak ocaktan alın ılınsın. Ilınan harcı yuvarlak dilimlere pay ederek yarım ay şeklinde kapatın ve kızdırılmış sıvıyağın içinde kızartın.