Mantarlı Tepsi Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr yufka
70gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1adet yumurta
İçi 350gr mantar
2adet soğan
1kaşık salça
20gr margarin
3kaşık sıvıyağ
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Yıkadığınız mantarları ve soğanları çok ince doğrayın. az yağ kattığınız bir tavada önce soğanı öldürün, salçayı karıştırın ardından mantarı sote edin. Mantar pişince tuz ve biber katarak ocaktan indirin. Yufka için ayrılmış yağları da başka bir tavada eritin ve kullanacağınız tepsiyi hafifçe yağlayın. Yufkaların yarısını yağlayarak kat kat serin, yarıya gelince de mantarlı harcı eşit olarak dağıtın; kalan yufkaları da aynı şekilde yağlayarak üzerlerine kapatın. Çırpılmış yumurtayı bir fırça ile en üstteki yufkaya sürün ve170dereceli fırında kızartıp dilimleyerek servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Mantarlı Tepsi Böreği tarifi, Mantarlı Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Mantarlı Tepsi Böreği nasıl yapılır, Mantarlı Tepsi Böreği yemek tarifi, Mantarlı Tepsi Böreği yapılışı