Domatesli Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet yufka
50gr margarin
2kaşık sıvıyağ
4adet domates
3adet soğan
10gr margarin
3kaşık sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Domateslerin kabuklarını soyarak irice; soğanları da ince piyazlık şekilde doğrayın. bir tavada yağları kızdırın, soğanı hafif kavurun. Ardından domatesleri ilave edip salçalaştırmadan ocaktan indirin. Tuzu ayarlayıp ılınmaya bırakın. Yufkaları 4eşit parçaya bölün ve ılınan harcı yufkalara pay edip rulo gibi sarın. Yufka için ayrılan yağları da bir tavada eritin kullanacağınız tepsiyi (yuvarlak bir tepsi olsun)hafif yağlayın. Hazırladığınız ince rulo şeklindeki yufkaları tepsinin ortasından başlayarak çevresine doğru dolayarak yerleştirin. Kalan yağı bir fırça ile üzerine sürün 170dereceli fırında kızartarak ılınınca servis edin.

Anahtar Kelimeler: Domatesli Börek tarifi, Domatesli Börek nasıl hazırlanır, Domatesli Börek nasıl yapılır, Domatesli Börek yemek tarifi, Domatesli Börek yapılışı