Patatesli Tepsi Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr yufka
80gr margarin
4kaşık sıvıyağ
1adet yumurta
İçi 4adet patates
2adet soğan
20gr margarin
3kaşık sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayarak ılınınca kabuklarını soyun ve doğrayın, soğanları da kıyın hazır olsunlar. İç için ayrılan yağı bir kuşanede kızdırın, önce soğanları kavurun. Soğanlar ölünce çok minik doğradığınız patatesleri ilave edin. 15dk kadar ara ara karıştırarak pişirin, tuzunu ayarlayarak ocaktan alın.
Yufka için ayrılmış yağları da başka bir tavada eritin ve kullanacağınız tepsiyi hafifçe yağlayın. Yufkaların yarısını yağlayarak kat kat serin, yarıya gelince de patatesli harcı eşit olarak dağıtın; kalan yufkaları da aynı şekilde yağlayarak üzerlerine kapatın. Çırpılmış yumurtayı bir fırça ile en üstteki yufkaya sürün.170dereceli fırında kızartıp dilimleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Patatesli Tepsi Böreği tarifi, Patatesli Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Patatesli Tepsi Böreği nasıl yapılır, Patatesli Tepsi Böreği yemek tarifi, Patatesli Tepsi Böreği yapılışı