Kıymalı Tepsi Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr yufka
100gr margarin
5kaşık sıvıyağ
3adet yumurta
150gr kıyma
3adet soğan
1kaşık çamfıstığı
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Sıvıyağı bir kapta kızdırıp yumurtaları kırın az pişirip ocaktan indirin. Margarini eritin, yarısı ile tepsiyi yağlayarak yufkalardan birini yayın. Kalan yağda soğanı öldürüp kıymayı ilave edin. Suyunu salıp çekince tuz ve biber serperek ocaktan alın. Küçük bir tava içinde bir kaşık sıvıyağ ile fıstıkları kavurun, kıymanın içine karıştırın. Yaydığınız yufkaya yumurtalı yağdan pay ederek yufkaların yarısını tepsiye döşeyin. Yarısına gelince de kıymalı harcın hepsini yayın. Kalan yufkaları da aynı bir yufka, bir yumurtalı yağ olmak üzere tamamlayın. Tepsiden taşan yufkaları üzerine kapatabilirsiniz. 170derecede kızartın, dilimleyerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Tepsi Böreği tarifi, Kıymalı Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Tepsi Böreği nasıl yapılır, Kıymalı Tepsi Böreği yemek tarifi, Kıymalı Tepsi Böreği yapılışı