Kıymalı Su Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

7fincan un
3adet yumurta
2fincan nişasta
¾ fincan ılık su
200gr yağsız kıyma
120gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3adet soğan
½ demet maydanoz
3lt sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyerek ortasını açın yumurta, nişasta, su ve 1tatlı kaşığı tuz katarak yoğurun. Hamuru 8-9 parçaya ayırarak 30dk dinlendirin. Zamanı dolunca bu parçaları unlanmış zemin üzerinde önce merdane ile tabak kadar açın; ardından oklava ile yuvarlaya yuvarlaya büyütün. Yufkalardan birini kullanacağınız tepsinin iki katı; diğerlerini ise tepsiden üç parmak büyüklüğünde açın. En büyük yufkayı yağlanmış tepsiye serin ve kenarlarını taşık biçimde bırakın. 3lt suyu bir tencerede kaynatıp tuzunu ayarlayın, diğer yufkaları bu suyun içinde tek tek birer dk haşlayıp soğuk su dolu başka bir tencereye atın. Ardından tekrar tek tek çıkartarak tepsiye dizin.(Tepsiye dizerken yufkaların üzerine erittiğiniz 80gr margarin+2kaşık sıvıyağ bir fırça ile sürülür ve buruşuk olarak tepsiye yayılır)
Soğanları kıyın, 30gr yağda kavurun, soğanlar ölünce buraya kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekince ocaktan alın. 1çay kaşığı tuz ve kıyılmış maydanoz serpip karıştırın.
Hazırladığınız harcı tepsiye eşit miktarda yayın ve yufkanın açıkta kalan kısımlarını üzerine geri kapatın. (yanlardan taşan hamurlar kıymanın üzerine kapatılır) kalan yağı da erittikten sonra en üste sürün 160-170derecede kızartın. Başka bir tepsiyle ters yüz ederek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Su Böreği tarifi, Kıymalı Su Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Su Böreği nasıl yapılır, Kıymalı Su Böreği yemek tarifi, Kıymalı Su Böreği yapılışı