paneli karnabahar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

karnabahar
1limon
knorr pane harcı
2yumurta
sıvı yağ




HAZIRLANIŞI

karnabahar içinde 1 limon (dörde bölünmüş)olan kaynayan suda 15 dakika kadar haşlanır
haşlanmış karnabahar çiçek çiçek ayrılır
kalın sap kısımları çiçek kısmlarına kadar olan yerden kesilir(onları atmayın)
yumurta çırpılır
pane harcı bir buzdolabı poşetini içine yada toz şeker poşetinin içine boşaltılır
çiçek çiçek ayrılan karnabahrlar tek tek önce yumurtaya bulanıp sonra pane harçlı poşete atılır
(10 ,12 çiçek karnıbahar atıp poşet sallanır)
poşetten çıkarılan harçlı kanabaharlar kızgın yağda kızartılır
tabaga alınıp arzuya göre üstüne yogurt dökülür (biraz ılıyınca karnabaharlar)
bu arada karnabaharın saplarınıda (atmayın dediğim) ufak doğrayıp salata yapabilirsiniz( biraz tuz limon ve sıvıyagı iyice karıştırıp saplara katıp pratik bir salata yapabilirsiniz)

Anahtar Kelimeler: paneli karnabahar tarifi, paneli karnabahar nasıl hazırlanır, paneli karnabahar nasıl yapılır, paneli karnabahar yemek tarifi, paneli karnabahar yapılışı