Muska Böreği
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3adet yufka
150gr kıyma
40gr margarin
1bardak sıvıyağ
1adet yumurta akı
3adet soğan
½ demet maydanoz
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin ve kıydığınız soğanı kavurun, soğanlar ölünce kıymayı ilave ederek pişirmeye devem edin. Pişince tuzunu ayarlayıp kıyılmış maydanoz ilave edin. Yufkaları üst üste serin, 8cm eninde 20cm boyunda olmak üzere şeritler halinde kesin. Hazırladığınız kare yufkalara ılınmış harcı birer kaşık pay edin kenarlarını muska katlar gibi kapatın. (yufkaların uçlarının açılmaması içinse yumurta akı sürün) Bütün yufkalar tamamlanınca, bunları önce soğuk suya sokup suyu süzülünce de kızgın yağa atın kızarsınlar. Sıcak olarak servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Muska Böreği tarifi, Muska Böreği nasıl hazırlanır, Muska Böreği nasıl yapılır, Muska Böreği yemek tarifi, Muska Böreği yapılışı