İtalyan Usulü Tatar Böreği
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4fincan un
½ fincan un
4adet yumurta sarısı
1adet yumurta akı
¾ fincan süt
1bardak süt
200gr kemiksiz sığır eti
100gr margarin
1adet soğan
2adet domates
50gr rendelenmiş gravyer peyniri
3bardak su
un
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
40gr margarini bir kapta kızdırın, kuşbaşı eti kavurun. Et suyunu salıp çekince kıyılmış soğanı ilave edin ve ölünceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından kabuksuz doğradığınız domatesi katın, tuzunu baharatını ayarlayın ve salçalaşana kadar pişirin. Etin üzerine 3bardak sıcak su döküp 2saatten fazla kaynatın. Pişen eti ılınınca robotta kıydırın.
Başka bir kuşane alarak 1kaşık margarini kızdırın, ½ fincanlık unu burada kavurun ve rengi dönünce buraya 1bardak süt ilave edin. Topaklaşmaması içinde hızlıca karıştırın. 7-8dk karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. İçine yumurta akını, peynirin yarısını, pişmiş olan etli harcı, tuz ve baharatı ilave edip tekrar karıştırın.
Unu (4fincan) eleyerek ortasını açın, yumurta sarılarını, ¾ fincanlık sütü ve az tuz katarak yoğurun. Hamuru üzerine ıslak bir bez kapatarak 1saat dinlendirin. Zamanı dolunca da un serpilmiş tahta üzerine çıkarıp merdane ile tabak kadar olana kadar düzleştirin; ardından oklava ile açılabildiği kadar büyükçe açın. Tırtıl kullanarak hamuru minik kare parçalara kesin, içine 1çay kaşığı harçtan pay edip üçgen şeklinde kapatın. Kaynayan suyun içine atarak 10dk haşlayın ve süzün. Servis tabağına çıkartarak kızdırdığınız kalan yağı üzerine gezdirerek kalan peyniri de serpin. sıcak olarak servis edin.