Piruhi
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
7fincan un
1fincan süt
1adet yumurta akı
4adet yumurta sarısı
250gr yoğurt
½ demet maydanoz
200gr beyaz peynir
4kaşık sıvıyağ
tuz
12bardak su
un
HAZIRLANIŞI
Unu eleyerek ortasını açın yumurta, 1fincan ılık su ve tuz ile yoğurun. Üzerine ıslak bir bez örtüp bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru un serpilmiş tahtaya çıkarın merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Ardından oklava ile büyüdüğü kadar ince bir yufka olarak açın. Bir bardak ve tırtıl kullanarak yufkayı yuvarlak şekilde kesin. Peyniri çatal ile ezerek kıyılmış maydanoz ile harmanlayın, az tuz serpin. hazırladığınız harçtan bir çay kaşığı kadar hamur parçalarının içine koyup yarım ay şeklinde de kapatın. Bir tencere içinde su kaynatın, tuzunu ayarlayıp katladığınız hamur parçaları tamamlanınca suyun içine atarak 10dk haşlayın. Hamur yumuşayınca suyunu süzün ve servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış sıvıyağ ve yoğurt gezdirerek servise sunun.