Tatar Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

7fincan un
1fincan süt
1adet yumurta akı
4adet yumurta sarısı
200gr kıyma
2adet soğan
60gr margarin
3kaşık sıvıyağ
250gr yoğurt
½ demet maydanoz
karabiber
kırmızıbiber
tuz
12bardak su
un




HAZIRLANIŞI

Unu eleyerek ortasını açın yumurta, 1fincan ılık su ve tuz ile yoğurun. Üzerine ıslak bir bez örtüp bir saat dinlendirin. (Bu arada içi hazırlayın margarinin yarısını eritip kıyılmış soğanı kavurun, soğan ölünce kıymayı da kavurun. Kıyma suyunu salıp çeksin, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharat katın; iyice karıştırarak ocaktan alın.) Dinlenen hamuru un serpilmiş tahtaya çıkarın merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Ardından oklava ile büyüdüğü kadar ince bir yufka olarak açın. Bir bardak ve tırtıl kullanarak yufkayı yuvarlak şekilde kesin; ılınan harçtan bir çay kaşığı kadar içine koyup yarım ay şeklinde de kapatın. Siz hamuru tamamlarken bir yandan da bir tencere içinde su kaynatın, tuzunu ayarlayıp katladığınız hamur parçaları tamamlanınca suyun içine atarak 10dk haşlayın. Hamur yumuşayınca suyunu süzün ve servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla kızdırılmış sıvıyağ, yoğurt ve içine kırmızı biber serperek kızdırılmış margarini gezdirin. Servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Tatar Böreği tarifi, Tatar Böreği nasıl hazırlanır, Tatar Böreği nasıl yapılır, Tatar Böreği yemek tarifi, Tatar Böreği yapılışı