Kabaklı Börek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet yufka
3adet kabak
50gr rendelenmiş kaşar peyniri
1bardak süt
4adet yumurta
125gr yoğurt
½ demet dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyıp rende yapın ve tuz serperek elinizle hafif ovun. Yumuşayan kabakları suda yıkayıp kevgirde süzün. Kabakları bir kaba alıp üzerine kıyılmış dereotu, yoğurt ve 3adet yumurta katıp tuz ekleyin; bunları iyice harmanlayın. Yağlanmış tepsiye 1adet yufka yayın, harçtan pay ederek yufkaları bitirin. Başka bir kapta süt, yumurta ve peyniri kar ederek en üstteki yufkaya dökün. 170dereceli fırında kızarana kadar pişirdikten sonra dilimleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kabaklı Börek tarifi, Kabaklı Börek nasıl hazırlanır, Kabaklı Börek nasıl yapılır, Kabaklı Börek yemek tarifi, Kabaklı Börek yapılışı