Kraliçe Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Belirsiz Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3bardak un
150gr margarin
2kaşık zeytinyağı
5adet yumurta
1bardak süt
150gr gravyer peyniri
250gr lor peyniri
250gr sosis
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyip 2kaşık ayırın, kalanının ise ortasını açın. Buraya 125gr oda sıcaklığındaki margarin, 1adet yumurta, 1kahve kaşığı tuz katın. Ilık su ilave ederek yoğurun, hazırladığınız hamurun üzerini ıslak bez ile örtün ve buzdolabında 30dk dinlendirin. Sosisleri makineden geçirin, kıyma olsunlar, gravyer peyniri küp şeklinde doğrayın. Kalan margarin ile 2kaşık zeytinyağını bir tavada kızdırın, kıydığınız sosisleri burada hafif sote edin. Ayırdığınız unu bir kaseye koyun kalan yumurtaların sarılarını buraya katın, beyazları ayrı bir kapta dursun. Yumurta ve unu birbirine iyice yedirip yavaşça ılık sütü katın ve çırpmaya devam edin. Bu karışıma çatal ile ezdiğiniz lor peynirini, tuz ve karabiberi de ilave edin. Ayırdığınız yumurta aklarını da bulunduğu kap içinde kar edip yavaşça karışıma yedirin. Dolapta dinlendirdiğiniz hamuru, unlu zeminde kullanacağınız tepsinin kenarlarını da kaplayacak ayarda açın ve yağladığınız tepsiye yayın. Üstüne sosisli harcı dağıtın, onunda üzerine gravyer peynirini, en sona da yumurtalı karışımı dökün. Tepsiden taşan kısımları üzerine kapatıp 160-170derecede 30dk pişirin.