Sarıyer Böreği
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr un
250gr beyaz peynir
3adet yumurta
175gr margarin
5dal dereotu
5kaşık zeytinyağı
½ bardak un
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini kızdırmadan eritin, ılınınca buzdolabına koyun donsun. Sertleşmeye başlayınca da beyazlaşana kadar çırpın. Unu eleyip ortasını açın az tuz, iki adet yumurta ve ılık su yedirerek hamur yapın. Hamuru 15eşit bezeye bölün merdaneyle tabak büyüklüğünde düzleştirip aralara donmuş yağı sıvazlayarak üst üste dizin. Üzerlerine ıslak bez örtün ve buzdolabında 20dk dinlendirin. Ardından un serptiğiniz zemin üzerinde 1-2mm kalınlıkta açıp elinizle ortadan yanlara doğru çekerek kağıt inceliğine getirin, fırçayla üzerlerine zeytin yağı sürün. Peyniri çatal ile ezin, kıyılmış dereotu ve yumurta akı ile karıştırın. Bu harcı yufkanın içine koyup kenarları birleştirin, yastık şeklinde üç parmak kalınlıkta sarın. Bunları yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 170derecede 20-25dk pişirin.