Ravyoli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Avusturya Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ pişmiş tavuk
2bardak un
1adet yumurta
1adet soğan
4kaşık margarin
½ bardak rendelenmiş kaşar peyniri
1bardak süt
4dilim işlenmiş dil
½ demet maydanoz
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Unu eleyerek ortasını açın yumurta, 1fincan ılık su ve tuz ile yoğurun. Üzerine ıslak bir bez örtüp bir saat dinlendirin. Bu arada içi hazırlayınYarım ay doğradığınız soğanları iki kaşık yağda kavurun. Tavuk etini ve dili parçalara ayırın. Bunları bir kaşık un ile beraber soğanın yanına katın. Bir iki taşım kaynatıp tuz ve biber serperek ocaktan alın. Bunları bütün maydanoz dalları ile beraber makineden geçirin, harç hazır olsun. Dinlenen hamuru un serpilmiş tahtaya çıkarın merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Ardından oklava ile büyüdüğü kadar ince bir yufka olarak açın. Bir bardak ve tırtıl kullanarak yufkayı yuvarlak şekilde kesin; ılınan harçtan bir çay kaşığı kadar içine koyup yarım ay şeklinde de kapatın. Siz hamuru tamamlarken bir yandan da bir tencere içinde su kaynatın, tuzunu ayarlayıp katladığınız hamur parçaları tamamlanınca suyun içine atarak 10dk haşlayın. Hamur yumuşayınca suyunu süzün, soğuk sudan geçirin. Kalan yağ bir kapta eritilir ocağı kapatıp hamurlar buraya katılır. Tuz karabiber serpip peynirin yarısını ilave edin ve iyice karıştırın. servis tabağına çıkartınca kalan peyniri de üzerine serpin ve servise sunun. Arzu ederseniz domates sosu da dökebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Ravyoli tarifi, Ravyoli nasıl hazırlanır, Ravyoli nasıl yapılır, Ravyoli yemek tarifi, Ravyoli yapılışı