Meyveli Puf Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Belirsiz Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak un
2adet yumurta
2kadeh beyaz şarap
2fincan şeker
1,5 fincan pudra şekeri
2,5kaşık margarin
1adet portakal
İçi 1adet elma
1adet armut
200gr kuru erik
50gr çam fıstığı
50gr kuşüzümü
2,5kaşık şeker
1bardak beyaz şarap
1,5bardak mısır özü yağı




HAZIRLANIŞI

Erikleri bir kap içinde ılık suya yatırın, üzümleri de yıkayıp temizleyin. Erikler 1saate yumuşayınca çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Elma ve armutların kabuklarını soyup minik doğrayın. Çam fıstığını kıyın. Bütün meyveleri bir tencereye koyun, şekeri ve şarabı ilave edin ve orta ateşte meyveleri pişirerek soğumaya bırakın.
Unu eleyerek ortasını açın içine hamur için ayrılmış şekeri, 1çay kaşığı tuz, 1adet yumurta, margarin, yarım portakal suyu ve kabuğu koyun. Yavaş yavaş şarap dökerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru unlanmış zemin üzerinde merdane ile düzleştirip inceleşene kadar açın. Yaptığınız yufkayı bardak kullanarak yuvarlak yuvarlak kesin , her yuvarlağın ortasına meyveli içten koyun ve uçları birleştirerek kapatın. kalan yumurtayı bir kasede çırpın hamurları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran parçaları servis tabağına çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin ve soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Meyveli Puf Böreği tarifi, Meyveli Puf Böreği nasıl hazırlanır, Meyveli Puf Böreği nasıl yapılır, Meyveli Puf Böreği yemek tarifi, Meyveli Puf Böreği yapılışı