Patlıcanlı Börek
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
8adet patlıcan
1adet soğan
1kg domates
2kaşık margarin
4kaşık zeytinyağı
2kaşık kurutulmuş ekmek tozu
1fincan rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede bol su kaynatarak içine 1kaşık tuz katın; iri zar halinde doğradığınız patlıcanları bu suyun içinde 10dk haşlayıp suyunu süzün. Soğanı rendeleyin ve az yağda kavurun. Soğanlar ölünce kabuksuz doğradığınız domatesleri ilave edin salçalaşana kadar pişirdiğiniz domateslere tuz ve biber serperek ocaktan alın. Patlıcanların bulunduğu kaba domatesli karışımı, ekmek tozunu ve kaşar peynirini katıp harmanlayın. Bir fırın kabına margarinden 1kaşık, zeytinyağının ise tamamını sürün. Bu kaba patlıcanları yayıp minik parçalara böldüğünüz kalan margarini aralara serpin. 160dereceli fırında sürün kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.