Mantarlı Enginar Böreği
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
250gr özlü un
½ bardak un
2adet yumurta
150gr margarin
300gr mantar
2adet soğan
1kaşık salça
1kaşık kuşüzümü
4kaşık sıvıyağ
4dal dereotu
kırmızıbiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayıp doğrayın, soğanı kıyın. 2kaşık margarini ve sıvıyağını kızdırın, soğanı kavurup salçayı karıştırın ardından mantarı ekleyin. Mantar pişince tuz ve biber serpin, kıyılmış dereotu ile kuş üzümünü de ilave edin karıştırarak ocaktan indirin.
Kalan margarini kızdırmadan eritin, ılınınca da buzdolabına koyun iyice soğusun, sertleşmeye başladığında ise beyazlaşana kadar çırpın. Unu eleyerek ortasını açın bir adet yumurta ve az tuz ekleyerek gerektiği kadar ılık su ile yoğurun. Hamuru ıslak bir beze sarın 20dk dinlendirin. Kıvamı gelen hamuru merdane ile düzleştirerek yufka boyunda açın. Yufkanın üzerine soğumuş olan yağı bir kaşık yada bıçakla sıvazlar gibi sürün ve yufkayı peçete gibi üçe katlayın. En üstteki kısım hariç her yerine yağ sürün. Katlanmış yufkanın üzerine ıslak bez örterek buzdolabına koyun; her 20dk bir çıkartarak katlarını yağlayın.(bu işlem üç kez yapılacak) üçüncüden sonra yufkayı açıp eski haline getirin ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yayın. Mantarlı harcı tepsiye dökün her tarafına dağıtın ardından yufkanın tepsiden taşan kısmını harcın üzerini kapatmadan tepsinin kenarlarında topaklayın. Bir fırça kullanarak topakladığınız kenarlara yumurta sürün 170dereceli fırında pişirin.