Kıymalı Enginar Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr özlü un
½ bardak un
2adet yumurta
1adet domates
150gr margarin
250gr kıyma
2adet soğan
4kaşık zeytinyağı
4dal dereotu
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir kaşık margarin ve zeytinyağını bir kapta kızdırın, kıydığınız soğanı kavurun. Soğan ölünce kıymayı ekleyin suyunu salıp çekince kabuksuz doğradığınız domatesi katın. Hepsi hallolunca tuzunu baharatını serpip kıyılmış dereotu ekleyin karıştırıp ocaktan alın.
Margarini kızdırmadan eritin, ılınınca da buzdolabına koyun iyice soğusun, sertleşmeye başladığında ise beyazlaşması için karıştırın. Unu eleyerek ortasını açın bir adet yumurta ve az tuz ekleyerek gerektiği kadar ılık su ile yoğurun. Hamuru ıslak bir beze sarın 20dk dinlendirin. Kıvamı gelen hamuru merdane ile düzleştirerek yufka boyunda açın. Yufkanın üzerine soğumuş olan yağı sürün ve peçete gibi üçe katlayın. En üstteki kısım hariç her yerine yağ sürün. Katlanmış yufkanın üzerine ıslak bez örterek buzdolabına koyun; her 20dk bir çıkartarak katlarını yağlayın.(bu işlem üç kez yapılacak) üçüncüden sonra yufkayı açıp eski haline getirin ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yayın. Üzerine de ılınan kıymalı hacı dökün, yufkanın tepsiden taşan kısmını harcın üzerini kapatmadan tepsinin kenarlarında topaklayın. Bir fırça kullanarak topakladığınız kenarlara yumurta sürün 170dereceli fırında pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Enginar Böreği tarifi, Kıymalı Enginar Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Enginar Böreği nasıl yapılır, Kıymalı Enginar Böreği yemek tarifi, Kıymalı Enginar Böreği yapılışı