Kral Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr patates
500gr koyun kıyması
2kaşık margarin
1kaşık salça
1adet soğan
1bardak süt
1bardak et suyu
½ kaşık hardal
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir kaba koyduğunuz kıymaya kıyılmış soğan, et suyunda eritilmiş salça , hardal, tuz ve biber katın. Hepsini iyice karıştırın. patatesleri haşlayın ve ister ezerek ister makineden geçirerek püre haline getirin. Hazırladığınız püreye margarinin yarısını ve ılık sütü katın. Karıştırarak iyice birbirine yedirin. Orta ateş üzerine oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Kalan yağı ile kullanacağınız fırın kabını yağlayın, önce kıymalı karışımı döküp düzleştirin; üzerine de püreyi yayın. 180dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kral Böreği tarifi, Kral Böreği nasıl hazırlanır, Kral Böreği nasıl yapılır, Kral Böreği yemek tarifi, Kral Böreği yapılışı