Antalya Usulu Piyaz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg Kuru Fasulye
50 gr. tahin
4 diş sarımsak
4 adet limon
üzüm sirkesi
kimyon
kara biber




HAZIRLANIŞI

Kuru fasülyey haşlanır, süzülüp geniş bir tabağa koyulur. Tahin çukur bir kaseye koyulup, içine sıktığımız limonların suyu eklenir. Tahin sertleşince sirke (su da kullanılabilir) ile yavaş yavaş yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıstırılır.
Bu karışım, haşlanan fasülyenin yarısına dökülür, üzerine soğan, domates, maydanoz, yumurta koyulduktan sonra geri kalan sos hazırlanan malzemenin üzerine eklenir.

İşte ANtalya usülü piyaz...
Afiyet Olsun...

Anahtar Kelimeler: Antalya Usulu Piyaz tarifi, Antalya Usulu Piyaz nasıl hazırlanır, Antalya Usulu Piyaz nasıl yapılır, Antalya Usulu Piyaz yemek tarifi, Antalya Usulu Piyaz yapılışı