Sosisli Dilber Böreği
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
3bardak un
1paket margarin
1adet yumurta
200gr sosis
un
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarin buzdolabında soğusun, siz unu eleyip ortasını açın, çukura yumurta, az tuz ve ılık su katarak yoğurun. Hazırladığınız hamura ıslak bez sarıp 10dk dinlendirin. Zamanı dolunca un serptiğiniz zemin üzerine hamuru çıkartın ve yuvarlayın, her tarafı unlanmış olsun. Ardından merdane ile üzerinden geçerek yarım parmak kalınlığında açın; dolapta donmuş olan margarini çıkartın hafif yumuşaması için merdane ile birkaç kez vurun. Sertliği giden yağı hamurun ortasına koyarak bohça gibi kapatın. Ardından un serpip tekrardan yarım parmak incelikte açın(1,5karış uzunlukta olsun) hazırladığınız yufkayı üçe katlayarak tekrar açın; yine katlayıp üzerini ıslak bez ile örtün. Bu şekil buzdolabında 20dk dinlendirin.(bu işlemi iki kere daha yapın) en sona hamuru 3mm incelikte açıp bir bardak kullanarak yuvarlak kesin. Sosisleri mümkün olduğunca minik kıyın. Yağlanmış tepsi üzerine dizdiğiniz halkalara pay edip 160dereceli fırında pişirin.