Harput Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 paket köftelik bulgur
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 baş soğan
maydanoz
reyhan
salça
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.

AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Harput Köftesi tarifi, Harput Köftesi nasıl hazırlanır, Harput Köftesi nasıl yapılır, Harput Köftesi yemek tarifi, Harput Köftesi yapılışı