Duygu'nun kış türlüsü

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300 gr. kuzu kuşbaşı,20 adet arpacık soğan,8-10 diş sarımsak,3 adet küp doğranmış havuç,2 adet ortaboy kereviz,20 adet brüksel lahanası,2 orta boy domates,1 su bardağı haşlanmış bezelye,2 adet orta boy patates,yarım demet dereotu,1 yemek kaşığı domates salçası,karabiber,tuz 500 ml. kaynamış su.1 çaybardağı sıvı yağ(zeytinyağı olması tercih edilir)




HAZIRLANIŞI

kabuklarından ayrılan soğanlar haif kavrulup içine et atılarak suyunu salana kadar iyice kavrulur.suyunu bıraktıktan sonra sarımsak ve karabiner eklenip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.bütün sebzeler küp küp doğranıp sararana kadar etle beraber çevrilir.en son salça eklenip üzerine tuz ve sıcak su eklenerek düdklü tencerede havası çıktıktan sonra 20 dk. pişirilir.yemek normal bir tencereye alınıp üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edilerek demlenmeye bırakılır..AFİYET OLSUN..

Anahtar Kelimeler: Duygu'nun kış türlüsü tarifi, Duygu'nun kış türlüsü nasıl hazırlanır, Duygu'nun kış türlüsü nasıl yapılır, Duygu'nun kış türlüsü yemek tarifi, Duygu'nun kış türlüsü yapılışı