Mayonezli Karnabahar
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg karnabahar
2,5bardak yoğurt
3kaşık mayonez
1adet limon kabuğu
tuz
HAZIRLANIŞI
Karnabaharı yapraklarından temizleyip bir tencereye oturtun ve üzerine bol su dökün. Limon kabuğu ve tuz ekleyerek kaynatın. Su kaynamaya başlayınca 5-6dk haşlayıp ocaktan alın. Suyu ılınınca da karnabaharı çıkartıp yapraklarına ayırın. Bir tabağa yerleştirin. Bir kasede yoğurt ve mayonezi karıştırın, hepsi hallolunca da tabaktaki karnabahara yayın.
Anahtar Kelimeler: Mayonezli Karnabahar tarifi, Mayonezli Karnabahar nasıl hazırlanır, Mayonezli Karnabahar nasıl yapılır, Mayonezli Karnabahar yemek tarifi, Mayonezli Karnabahar yapılışı