Çiroz Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

12adet çiroz balığı
1demet dereotu
¾ bardak sirke(yıkamak için)
2fincan sirke
¾ fincan zeytinyağı
1avuç zeytin
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkları ateş üzerine oturtarak siyah olana kadar pişirin, ardından her birini ayrı ayrı bir beze havanla dövün. Böylece yanık kabuklarını da soymuş olursunuz. Yıkamak için ayrılan sirkeyi bir kapta kaynatıp balıkları koyduğunuz tabağa dökün ve kapak kapatın. bu şekil 30dk bekletip sirkesini süzün. Balıkları didin ardından zeytinyağı ve kalan sirkeyi üzerine dökün. Zeytinleri serpiştirin, dereotu ile de süsleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Çiroz Salatası tarifi, Çiroz Salatası nasıl hazırlanır, Çiroz Salatası nasıl yapılır, Çiroz Salatası yemek tarifi, Çiroz Salatası yapılışı