Pancar Salatası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

300gr pancar
3diş sarımsak
1bardak sirke
tuz




HAZIRLANIŞI

Pancarların yapraklarını ve köklerini ayırın. Bir tencerede bol su kaynatıp içine ½ bardak sirkeyi dökün, pancarları burada yumuşayana kadar haşlayın. Pişen pancarın suyunu süzüp kabuğunu soyun ve yarım parmak eninde halka şeklinde doğrayın. Çukur bir kap içine alarak üzerine sirke ve tuz ekleyin. Bu şekilde 5-6 saat dinlendirin. Zamanı dolunca dövülmüş sarımsak katın, servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pancar Salatası tarifi, Pancar Salatası nasıl hazırlanır, Pancar Salatası nasıl yapılır, Pancar Salatası yemek tarifi, Pancar Salatası yapılışı