ceviz tatlisi (Pich Angoshti )
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: İran Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 yumurta sarisi
1 su bardagi pudra sekeri
2 su bardagi kiyilmis ceviz ( yarim nuhut buyuklugunde ,agizda belli olsun )
1/4 cay kasigi vanilya
uzerinin susu icin yesil fistik ( pudra seklinde)
HAZIRLANIŞI
yumurta sarilarini ,vanille beraber iyice mikser yardimiyla ve ya catal yardimiyla cirpin o kadar ki rengi beyaz olsun , sonra pudra sekerini ilave ediniz ve iyice cirpin ,en sonunda cevizleri ilave edip karistiriniz.
elde edilen hamur azicik sert bir hamur oluyor , iki kucuk kasik yardimiyla onceden yaglanmis tepsiye kucuk ceviz buyuklugunde koyunuz ama birbirlerine yakin olmasinlar ,yumurta kullandigimiz icin , pisirken biraz genisliyorlar .
uzerlerine pudra yesil fistik dokup onceden isitilmis firina 15-20 dakika normal derecede pisirmeye birakin .
pisirme suresinde firinin kapisini devamli acip baka bilirsiniz , 15 dk sonra tepsiye kucuk bir hareket veriniz tatlilar kendilignden hareket edip koarlarsa tatlilar pismis anlamindadir .
bu tatli cok kolay ve lezizdir , insallah begenirsiniz .
sevgiler saygilar.....iran-seyda