Bamyalı Piliç
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1 adet piliç
½ kg ayıklanmış bamya
4adet büyük doğranmış domates
3 çorba kaşığı margarin
½ su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerleştirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek
15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın.
Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Bamyalı Piliç tarifi, Bamyalı Piliç nasıl hazırlanır, Bamyalı Piliç nasıl yapılır, Bamyalı Piliç yemek tarifi, Bamyalı Piliç yapılışı