Sultan Keşkülü

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2,5bardak süt
1,5bardak şeker
2kaşık pirinç unu
1,5fincan badem
1kaşık antep fıstığı




HAZIRLANIŞI

Bademlerin kabuklarını soymak için sıcak su içinde bekletip 5-6dk sonra soğuk suya tutun ve kabuklarını soyun. Kabuksuz kalan bademleri havanda ezin. Bir bardak süt, şeker ve ezilmiş bademleri bir tencerede orta ateşte karıştırarak kaynatın. Ateşten indirdikten sonra bademlerin şişmesi için kapağı kapalı şekilde 20dk bekletin. Zamanı dolunca ince bir kevgir kullanarak başka bir tencereye süzün. Kalan süt ile pirinç ununu ilave edin ve kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tekrar ince bir kevgir ile bastırarak süzün ve kaselere koyun. Ilınan tatlıyı da buzdolabında 2saat bekletin iyice soğuyunca fıstık ile süsleyerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Sultan Keşkülü tarifi, Sultan Keşkülü nasıl hazırlanır, Sultan Keşkülü nasıl yapılır, Sultan Keşkülü yemek tarifi, Sultan Keşkülü yapılışı