Fırında Elma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet elma
10adet kuru incir
1bardak şeker
1bardak sıcak su
1kaşık tereyağı
2kaşık pekmez
1fincan dövülmüş ceviz




HAZIRLANIŞI

İncirleri sıcak su içinde 15dk bekletip suyunu süzün ve dört parçaya bölün. Elmaları yıkadıktan sonra ortalarını oyun(tepesinden); içlerini incir ve ceviz ile doldurun. Pekmezi şeker ile karıştırıp elmaların üzerine birer kaşık dökün. Tereyağını minik parçalar halinde elmalara pay edin. Kalan şekerli pekmezi sıcak su ile karıştırıp elmaların sığacağı bir fırın kabına dökün, elmaları da içine yerleştirin. 160dereceli fırında 30dk pişirip zaman dolunca ısıyı yükseltin. Ara ara fırındaki kabı çekip şerbeti elmaların üzerine dökün. Elmalar kızarınca fırından alarak ister sıcak ister soğuk olarak servis edin. Soğuk servis yaparsanız kremşanti kullanabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Fırında Elma tarifi, Fırında Elma nasıl hazırlanır, Fırında Elma nasıl yapılır, Fırında Elma yemek tarifi, Fırında Elma yapılışı