Üzümlü Sütlaç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak süt
½ bardak şeker
1bardak kuru üzüm
2adet yumurta
1çaybardağı pirinç
1çay kaşığı vanilya
1çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp yıkayın 1,5bardak kadar su ile haşlayın, suyunu çeksin. Bir kapta sütü iyice ısıtsın. Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve tuzu çırpın. Isınan sütü buraya ilave ederek karıştırın. Suyunu çeken pirinci, vanilya ve üzüm ile beraber yağlı bir kaba koyun, üzerine sütlü karışımı ekleyin. birbirine giren bu karışımı içinde su olan başka bir kap içine oturtun.(ben-mari)160-170derecede 1saat pişirip soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Üzümlü Sütlaç tarifi, Üzümlü Sütlaç nasıl hazırlanır, Üzümlü Sütlaç nasıl yapılır, Üzümlü Sütlaç yemek tarifi, Üzümlü Sütlaç yapılışı