Ahududu Reçeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg ahududu
3bardak su
5bardak şeker
2kaşık limon suyu




HAZIRLANIŞI

Ahududuları temizleyerek bir tencereye koyun. Üzerine şekeri döküp 2saat bekletin. Zamanı dolunca da suyu ilave edip karıştırarak kaynatın. Ara ara karıştırarak 40dk boyunca kaynatmay devam edin. Şekeri iyice eriyince limon suyu katın ve 10dk daha kaynatın. Reçel koyulaşınca ocaktan indirip kavanozlara doldurun.

Anahtar Kelimeler: Ahududu Reçeli tarifi, Ahududu Reçeli nasıl hazırlanır, Ahududu Reçeli nasıl yapılır, Ahududu Reçeli yemek tarifi, Ahududu Reçeli yapılışı