Ayvalı Pilav
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 kişilik
400 gr dana eti
400 gr pirinç
100 gr sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 adet ayva
400 gr havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz
HAZIRLANIŞI
Havucu soyun ve halka şeklinde doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu salıp çekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve kimyon ilave edin. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 12 dakika haşlayın. Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin. Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak 30 dakika dinlendirin.
Anahtar Kelimeler: Ayvalı Pilav tarifi, Ayvalı Pilav nasıl hazırlanır, Ayvalı Pilav nasıl yapılır, Ayvalı Pilav yemek tarifi, Ayvalı Pilav yapılışı